حدود نیم قرن پیش فرش دستباف تبریز طرح سالاری توسط استاد هدایت سالاری در تبریز طراحی شد. که علاقه ایشان از پدرشان که به حرفه ملیله و سیم دوزی علاقه داشتند باعث علاقمندی و توجه ایشان قرار میگیرد.
استاد سالاری نقشه کشی فرش را برای اولین بار در کنار استاد قره باغی آموخت. دوره آموزش در کنار استاد قره باغی مقارن با سالهای جنگ تحمیلی بود و فراز نشیبهای بسیاری در پی داشت؛ اما علاقه بسیار استاد سالاری به طراحی فرش سبب تمرکز بیشتر ایشان برروی کار طراحی و در ادامه شراکت با فرج مهران بود که سبب خلق فرش فرج مهران شد.
در دهه ۵۰ شمسی فرش طرح سالاری را برای اولین بار توسط استاد سالاری طراحی شد که میتوان این طرح را به یکی از طرحهای اصیل فرش تبریز و پرفروش نامید
طرح سالاری یکی از طرحهای اصیل و زیبای فرش تبریز با نقشهای پرکار و ریز نقش و رنگهای مختلف مشکی، سبز درباری، آبی کاربنی به صورتی کاملا متفاوت به بازار عرضه شد. فرش سالاری با کاربرد ۴۰ رنگ اصیل در نقشه خود بعد از سالها توانست فرشهای ایرانی را از بند رنگهای تکراری دور کند.
از مشخصات بارز فرش دستباف تبریز طرح سالاری وجود “بته” در طرح آن است که با نقوش ریز و گلهای شاه عباسی و فرنگی پوشیده شده است. وطرح آن بگونه ای بوده که هیچگاه از اصالت خود، تبریز دور نمیشود.
این فرش دستباف تبریز طرح سالاری معمولا درگذشته فقط از 50 رج به بالا بافته میشد ولی اکنون در 40 هم نیز بافته میشود
فرش طرح سالاری از آن طرحهای ناب و اصیلی ست که با رنگهای متفاوت هرکسی را مجذوب خود میکند؛ حتی افرادی که علاقهای به فرش نداشته باشند. فرش طرح سالاری در ابعاد مختلف و دایرهای نیز بافته میشود.
منبع :تاروپود